Framekit WZ

Framekit WZ

Zijspan frame kit voor BMW modellen.

Voor ieder die een andere body wil of een eigen opbouw wil maken bieden wij de framekits. Deze kits zijn compleet maar zonder body. Je kunt dus een rijdend rijwielgedeelte opbouwen en uitgaan van je eigen zijspan bak of eigen opbouw. Op ons frame past een zijspanbak met een maximale breedte van 65 cm excl. spatbord.

Zijspanbakken die hiervoor gebruikt worden zijn onder andere: Ural, Velorex, EZS Compact,  EZS Clique, Sidecar One en Mobec Gipsy.

De WZ serie is specifiek ontworpen voor de BMW R850/1100/1150R/RT/RS en GS modellen en voor de BMW R1200 GS.
De WZ serie is in drie verschillende uitvoeringen verkrijgbaar:

  •  Basis: De standaard uitvoering waarbij de motor zo min mogelijk wordt aangepast. Deze kit bevat alle aansluitdelen voor je motorfiets, het complete zijspanonderstel, de aanbouwhandleiding, het TÜV Gutachten en eventueel een zijspanbody naar keuze. Je kunt met  deze versie zowel solo als zijspan rijden. De motor behoudt zijn originele  wielen, zowel de aluminium gietwielen als de spaakwielen.
    De orginele gietwielen zijn TÜV gekeurd en goed bevonden voor zijspan gebruik.
  • WZ1: Deze kit is zoals de basiskit maar heeft als extra een naloopverkorter (voor een lichter sturende combinatie) en hydraulische trommelrem voor het zijspanwiel.
  • WZ2: De WZ2 kit is de uitgebreide versie van de WZ1 kit, met een achterwieladapter en een 15” autovelg als vervanger voor het originele achterwiel. De gemonteerde 155-15 band maakt het behoud van ABS remsysteem op de trekkende motorfiets mogelijk.

Voor de BMW R1150 en de R1200GS modellen met gietwielen zit in de basiskit ook de achterwiel adapter met 15 “ autovelg en 155-15 band. Bij deze modellen zijn de originele achterwielen niet TÜV goedgekeurd voor zijspangebruik.
Bij de BMW R1150 GS, de R1200 GS en de R1150R Rockster moet een andere naloopverkorting worden gemonteerd.

Bij de WZ serie zijn alle frame- en aansluitdelen standaard verzinkt. Poedercoaten na het verzinken bieden wij aan tegen meerprijs. Het standaard zijspanwiel is een stalen 13” auto velg met 145/80-13 band.

Voor de WZ framekit bieden wij de zijspanmodellen: Heeler, Ridgeback en Fox

Houd er rekening mee dat de combinatie gekeurd zal moeten worden. Dit is afhankelijk van de mate van ombouw en ook het bouwjaar van de motorfiets. Om te weten welke keuring voor jou geldt kunt je je het beste bij de  Zijspan RDW laten informeren.

 

Framekit WZ basis

Framekit WZ2